Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,894 $

Kötelező tájékoztatót kell küldeniük ügyfeleik részére a bankoknak, ez lesz benne

Ez alapján a bankoknak tájékoztatniuk kell az ügyfeleiket arról, mekkora hozamot értek volna el, ha állampapírban tartják a pénzüket.

Fotó: Nyomtatott Magyar Állampapír Plusz a belvárosi 5-ös számú postán 2019. november 28-án. A november eleje óta megvásárolható nyomtatott Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidejű, névre szóló, nyomdai úton 10.000, 50.000, 100.000, 500.000, 1.000.000, 2.000.000 forintos címletekben előállított, fix, sávos kamatozású lakossági állampapír. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Infostart szerint a szerda esti Magyar Közlönyben több változás is megjelent, mint például az, hogy a meglévő 15 százalékos kamatadón túl 13 százalékos szociális hozzájárulást (szocho) is kötelező lesz fizetni július 1-jétől, az azután keletkező kamatok, továbbá az újonnan vásárolt értékpapírok árfolyamnyeresége után.

De a dokumentumban az is szerepel, hogy a magyarországi székhelyű bankoknak 2023. október 1. és 2023. december 31. között egy alkalommal figyelemfelhívó értesítést kell küldeniük az ügyfeleik részére. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Ennek lényege, hogy a hitelintézet számítással, áttekinthető táblázatos formában bemutassa, hogy a meghatározott referencia-időszakban mekkora hozamot érhetett el, aki 100 000 forintért, 500 000 forintért és 1 000 000 forintért a magyar állam által kibocsátott, magánszemélyek által is megvásárolható állampapírt vásárolt vagy jegyzett és folyamatosan tartott.

A figyelemfelhívó értesítésben a 2022. október 1-jén a legutoljára kibocsátott és vásárolható vagy jegyezhető Diszkont Kincstárjegy, a lakossági állampapírok vonatkozásában a Kincstári Takarékjegy és Bónusz Magyar Állampapír állampapírok közül állampapírtípusonként legalább egy állampapírba történő befektetéssel elérhető hozam bemutatása szükséges.

A Portfolio beszámolója alapján a hitelintézetnek a figyelemfelhívás során az említett összegek esetében a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján be kell mutatnia azt is, mekkora kamatot érhetett volna el az ügyfél ezekkel a forintbetétekkel.

Uniós állampolgárok is indulhatnak az önkormányzati választáson

Nem csak magyar állampolgárok indulhatnak jelöltként a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán.

Könnyűszerrel végezhetett cápákkal a hatalmas „kardfogú lazac”

Izmos testüknek és agyaraiknak köszönhetően olyan erőset üthettek, hogy könnyedén végezhettek akár cápákkal, delfinekkel és fókákkal is.

Az Xbox állítólag már javában dolgozik a következő Fallout-játékon

Ők is tisztában vannak azzal, hogy a Prime Video sorozatának elsöprő sikere rengeteg embert megmozgatott, és azzal is, hogy a videójátékok rajongói már nagyon régóta várják a folytatást.