Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,11 Ft
Euró
392,83 Ft
Font
458,63 Ft
Bitcoin
63,754 $

Megtámadta egy krokodil, kézzel feszítette szét az állat állkapcsát

Ezután az állat ismét támadásba lendült, de McGownnak sikerült ellöknie a jobb kezével, amibe aztán beleharapott a termetes példány.

Fotó: Unsplash
Ausztrália és Óceánia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Sky News beszámolója alapján az ausztráliai Queenslandben, egy luxusüdülőhely közelében történt az az incidens, amelynek során sznorkelezés közben támadt rá egy krokodil egy 51 éves férfira, aki szerencsére túlélte a találkozást.

„Egy társammal sznorkeleztünk, a korallokat és a halakat néztük, amikor hátulról nekem rontott valami. Először azt hittem, hogy egy cápa, de amikor felnyúltam, rájöttem, hogy egy krokodil volt az” Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

– mesélte Marcus McGown.

Hozzátette, a Cape York melletti Haggerstone-szigettől mintegy 28 kilométerre tartózkodtak, amikor az incidens történt, az állat pedig az állkapcsa közé szorította a fejét, amitől a legtöbben azonnal sokkot kapnának, ám a férfi egy percig sem tétlenkedett.

Állítása szerint épp csak annyira tudta szétfeszíteni a krokodil állkapcsát, hogy kihúzza a fejét, mire az állat ismét támadásba lendült, de McGownnak sikerült ellöknie a jobb kezével, amibe aztán beleharapott a termetes példány.

Ezt követően még arra is volt ereje, hogy visszatérjen a hajóhoz, amellyel érkeztek, később pedig helikopterrel Cairnsbe szállították, ahol ellátták a sérüléseit. Az elmúlt hónapokat tekintve ez már az ötödik krokodiltámadás volt a térségben, de a legdurvább incidens a kambodzsai Siem Reapben történt.