Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,859 $

Elaltatták a világ legdrágább versenylovát

Pályafutása során kilenc versenyen indult, ezek közül 6-ot megnyert, amivel 1,994 millió dollárt keresett a tulajdonosának.

Fotó: Unsplash
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Yahoo Sports beszámolója alapján kedden, a Kentucky állambeli Versailles-ban található Ashford Stud központban került sor Fusaichi Pegasus, minden idők legdrágább versenylovának elaltatására. A gyönyörű mén 26 éves volt, s állítólag egy ideje már gyengélkedett.

Az ugyancsak remek versenylóként számontartott Mr. Prospector egykori fia, amelyet Fu Peg-ként is becéztek, 1998-ban került első tulajdonosához, egy japán üzletemberhez, aki 4 millió dollárt fizetett érte (mai napig ez a legmagasabb összeg, amit árverésen versenylóért fizettek). Soron kívül Gyurcsány szerint Magyar többet árt az ellenzéki oldalon, mint a kormány oldalán

Ezt követően 2000-ben ért fel a csúcsra, amikor megnyerte a Kentucky Derbyt, második lett a Red Bullet versenyen, a Breeders’ Cup Classicon pedig a hatodik helyen vágtatott be a célba. Pályafutása során kilenc versenyen indult, ezek közül 6-ot megnyert, amivel 1,994 millió dollárt keresett a tulajdonosának.

A győzelmek után eléggé felszökött az ára, így a Coolmore Stud tulajdonába 70 millió dollárért került, de a befektetés biztosan megtérült, hiszen Fusaichi Pegasus 2020-ig fedezőménként tette a dolgát, amivel alighanem jókora bevételt generált a gazdájának – írta az Origo.

„Fu Peg fantasztikus versenyló, egyben színes egyéniség volt”

– mondta Dermot Ryan, az Ashford Stud vezérigazgatója.

Akár 15 év börtönt is kaphat, aki azonos neműekkel kezd kapcsolatba Irakban

Az iraki parlament szombaton elfogadta a törvényt, amely a vallási értékek védelmére hivatkozva akár 15 év börtönbüntetést is kiszabhat az azonos neműek kapcsolataira.