Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,213 $

Újabb információkról számolt be Suhajda Szilárd felesége

Emberi alakot láthattak mozogni a 4-es tábor felett.

Everest Base Camp, 2017. április 9. Suhajda Szilárd hegymászó, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagja az Everest alaptáborban 2017. április 7-én. Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsõként a magyar expedíciós hegymászás történetében. MTI Fotó: Mohai Balázs
Külföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Klein Dávid korábban már felhívta rá a figyelmet, hogy felesleges pánikot kelteni Suhajda Szilárd kapcsán, amiért nem érkezett vissza időben a csúcstámadást követően a 4-es táborba. Habár serpákat is küldtek utána, eddig biztosat továbbra sem lehet tudni a hollétéről.

Most azonban a felesége, Legindi Tímea számolt be arról, hogy a tábor feletti részen egy emberi alakot láttak mozogni, aki egyedül volt, ez pedig bizakodásra adott okot, hiszen rajta kívül más nem próbálkozott az egyéni csúcstámadással. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

Továbbra is sok a bizonytalanság

Suhajda 8700 méteres magasságban még bejelentkezett műholdas telefonon, akkor néhány órányira lehetett a csúcstól. Szerdán, 15:47-kor rögzítették tőle az utolsó GPS-jelet, 8795 méteren, azóta azonban nem jelentkezett, és más hegymászócsoportok sem számoltak be arról, hogy látták volna.

“Egy másik ügynökség, akik klienseket visznek fel – 4 kliens, 8 serpa mozog – szintén figyelik a környezetet. Vélhetően láttak egy emberi alakot a 4-es tábor felett, ennek kapcsán mozgósítottak újabb serpákat, akik felmennek a 4-es táborba, illetve elindulnak az alak irányába, hogy bebizonyosodjanak, valóban ő az. Azért bizakodnak, mert Szilárdon kívül nincs senki aki egyedül indult útnak” – nyilatkozta az M4 Sportnak a hegymászó felesége.

“Nem egy szerencsés helyzet, hogy egy mászóra rásötétedik, de az irreleváns, ami sokkal fontosabb, hogy nagyon régóta mozgásban van. Most a kinti ügynökség visszajelzésére várunk, hogy erősítsék meg, hogy az alak valóban ő és szépen lesétált 8848 méter magasból” – tette hozzá.

Törökország leállítja a kereskedelmet Izraellel a gázai konfliktus miatt

Az összes import- és exportügyletet leállították Izraellel.

Kubatov: „A Fradi ellen még a kiscsapatok is BL-döntőt játszanak”

A Ferencváros hiába a legjobb csapat az NB1-ben, egyáltalán nincs egyszerű dolguk, mert minden csapat ellenük akar bizonyítani és nyerni.