Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,06 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
63,071 $

Mérgező növényi részek miatt hívnak vissza a forgalomból egy zöldségkeveréket

Mérgező növényi részek esetleges jelenléte miatt hívnak vissza a forgalomból egy Wok Mix zöldségkeveréket.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nébih honlapján tájékoztatott arról, hogy mérgező növényi részek (burgonya bogyó termése) lehetséges jelenléte miatt visszahívják az ARDO Wok Mix 2,5 kilogrammos, illetve az 1 kilogrammos kiszerelést is.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel! Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Termék megnevezése: ARDO Wok Mix 2,5 kg, 1 kg

Kép a termékekről:

Probléma jellege: mérgező növényi részek (burgonya bogyótermése) lehetséges jelenléte

  1. ARDO Wok Mix 2,5kg

Lejárat: 02.2025

Tételszám: 243044

Kiszerelés: 2500 g

  1. ARDO Wok Mix 1 kg

Lejárat: 08.2025

Tételszám: 243044

Kiszerelés: 1000 g

A Nébih közlése szerint az érintett termékek árát visszatérítik, megjegyezve, hogy a termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik. A mérgező anyag kapcsán érdemes tudni, hogy a szolanin a glikoalkaloid vegyületek csoportjába tartozó toxikus anyag, ezek a vegyületek természetesen előfordulnak különböző elterjedten fogyasztott zöldségekben, burgonyában, paradicsomban, padlizsánban és paprikában.

A magasabb glikoalkaloid bevitelre kialakuló mérgezés tünete a keserű vagy égő érzés a szájban és influenzához hasonló tünetek, mint émelygés, hányás, hasi görcsök, és hasmenés. A glikoalkaloid mérgezés súlyosabb eseteiben egy sor idegrendszeri tünet merülhet fel (levertség, egykedvűség, nyugtalanság, rázás, zavartság, gyengeség, zavart látás). A megzöldült, sérült, rothadt/romlott vagy csírázó burgonya fogyasztását kerülni kell.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.