Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,80 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
63,982 $

Egymással szemben közlekedett két magyarországi vonat

Az eset kapcsán az a hír terjedt el a közösségi médiában, hogy „a két vonat 100 méterre állt meg egymás előtt”, ám a vasúttársaság tájékoztatása szerint mintegy 800 méter volt a távolság.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Infostart beszámolója alapján szerda délután történt az az incidens, amelynek során a 81-es vasútvonalon két vonat egymással szemben közlekedett Zagyvaszántó térségében. Ezt követően a helyszínre érkező tűzoltók 55 utasnak nyújtottak segítséget a vonatpótló buszokra való átszállásban.

Az eset kapcsán az a hír terjedt el a közösségi médiában, hogy „a két vonat 100 méterre állt meg egymás előtt”, ám a vasúttársaság Nool.hu-hoz eljuttatott közleményéből kiderül, hogy ez egyáltalán nem igaz, mivel mintegy 800 méter volt a távolság. Soron kívül Orbán Viktor: „Váratlanul betoppanok” (videó)

A MÁV Zrt. az eset körülményeit ismertetve közölte, hogy a Hatvanból Somoskőújfaluba 15 óra 12 perckor induló személyvonatot Selyp állomásról, míg a Somoskőújfaluból Hatvanba tartó személyvonatot Apc-Zagyvaszántó állomásról egy időben elindították.

„Az eset észlelését követően a forgalmi szolgálattevők mobiltelefonon azonnal értesítették a mozdonyvezetőket, akik a vonatokat – egymástól mintegy 800 méterre – azonnal megállították”

– olvasható a tájékoztatásban.

Majd kiemelték, miszerint az utasok egyáltalán nem voltak veszélyben, illetve anyagi kár sem keletkezett. Az eset kivizsgálása az érintett hatóságok bevonásával megkezdődött, s a két állomás között röviddel 18 óra után újraindult a vonatközlekedés, így a Hatvan–Somoskőújfalu vonalon késő estére helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nem bírt a Juventus az AS Romával

Az AS Roma és a Juventus vasárnap este feszült egymásnak a Seria A 35. fordulójában, és ugyan a vendégek nem bírtak a hazai csapattal, a rómaiak húzták a rövidebbet.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.