Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,17 Ft
Font
452,51 Ft
Bitcoin
63,581 $

Hosszú út vezetett Szalai Gábor számára a magyar válogatottig

A 22 éves játékos az NB III-ból jutott el a nemzeti csapatig.

Debrecen, 2023. március 18. A kecskeméti Szalai Gábor (j), valamint a debreceni Stefan Loncar (b) és Dzsudzsák Balázs a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Debreceni VSC - Kecskeméti TE mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2023. március 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Szalai meghívót kapott Marco Rossitól a júniusi EB-selejtezőkre, a Kecskemét fiatal játékosa az M1-nek beszélt arról, milyen hosszú út vezetett idáig.

„Két éve a csapattal az NB III-ban küzdöttünk, akkor nyilván nem gondoltam volna, hogy két év múlva válogatott kerettag lehetek” – mondta, hozzátéve, hogy a klubja jó szereplése és sok munka kellett ahhoz, hogy ez megvalósuljon. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Szalai hozzátette, gyermekként ez volt az álma, és reméli, hogy pályára is léphet majd, ugyanakkor Rossival erről még nem egyeztettek – közölte az MTI.

„Biztos vagyok benne, hogy segít, még több munkával ez még többet fog érni, önbizalom is jön mellé, és akkor ki tudja, hogy még hova vezet” – tette hozzá Szalai, aki azt is megjegyezte, hogy szeretnék a második helyen zárni az NB1 küzdelmeit a Kecskeméttel.

Magyarország az Európa-bajnokság selejtezőinek G-csoportjában szerepel. Marco Rossi együttese a bolgárok ellen háromgólos győzelemmel kezdte a selejtezőket. Június 17-én Montenegróval idegenben, 20-án pedig Litvániával itthon játszik az együttes.

Gulyás Gergely szerint Magyarország szívességet tesz az EU-nak az uniós elnökséggel

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország uniós elnöksége előnyös lehet az Európai Unió számára.