Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,451 $

Jövő évtől új szabály vonatkozik az Egyesült Királyságba érkező külföldi tanulókra

A belügyminiszter szerint mindez lehetővé teszi a nemzetközi hallgatók taníttatását, de visszaszorítja azoknak a számát, akik ezt a lehetőséget kihasználva, illegális úton-módon jutnak be az országba.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint ezentúl új szabályok vonatkoznak azokra a nemzetközi hallgatókra, akik 2024-ben kezdik el tanulmányaikat az Egyesült Királyságban. Ez azt jelenti, hogy nem vihetik magukkal a családjukat, ugyanis a felmérések szerint az utóbbi időben a diákokkal érkező hozzátartozók száma, így az országba érkező bevándorlók száma a többszörösére nőtt.

A Downing Street szóvivője a SkyNews-nak azt nyilatkozta, hogy 2022-ben mintegy 136 000 vízum kérelmet fogadtak el, amiket külföldről érkező hallgatók családtagjai indítványoztak. Ez a szám nyolcszor több, mint amit 2019-ben regisztráltak, mindemellett gátolja a kormány bevándorlás csökkentő törekvéseit. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Suella Braverman belügyminiszter úgy véli, ennek tudatában valóban szükség van a javaslatra, ami lehetővé teszi a nemzetközi hallgatók taníttatását, de visszaszorítja azoknak a számát, akik ezt a lehetőséget kihasználva, illegális úton-módon jutnak be az országba – derül ki a Telex beszámolójából.

Továbbá csökkentheti a nettó migrációs számokat, amik a – még nem publikált – hivatalos statisztikák szerint a közelmúltban több százezerrel növekedtek. Majd hozzátette, miszerint a tervezett változtatások 2024 januárjától lépnek hatályba, hogy a nemzetközi hallgatóknak legyen ideje előre tervezni.

A kormány javaslata szerint csak egy esetben nem kell figyelembe venni az új szabályt, mégpedig akkor, ha a külföldről érkező hallgató olyan posztgraduális képzésben vesz részt, ami kutatási programnak minősül.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.