Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Minimális a kereslet az újépítésű ingatlanokra

Nem számítanak jelentősebb fellendülésre.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A január és a február kifejezetten „keserves” volt, mindössze néhány kisebb értékű eladása volt az irodának, március és április táján viszont mintha ismét megmozdultak volna a vevők, így elkezdett nőni a tranzakciók száma – mondta Marosvölgyi Gabi, a Balla Ingatlan csepeli és szigetszentmiklósi irodájának szakmai vezetője.

A dél-pesti agglomeráció ingatlanpiacán azonban a telkekkel ellentétben továbbra is „gyakorlatilag nulla” a kereslet az újépítéstű ingatlanokra. Ezeknek az ára riasztja el a vevőket, hiszen az építőanyagárak tovább emelkedtek, ahogy a telkek ára sem zuhant. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

Az eladók nem akarnak és nem is tudnak engedni az árból

A felújításra váró családi házaknál még az elhelyezkedés sem javít sokat a helyzeten, a szakértő szerint ráadásul a kínálat egyre nagyobb, és már jelentős mértékben meghaladja a keresletet – mely becslése szerint mintegy 40 százalékkal biztosan csökkent az elmúlt évben.

A csökkenő kereslet viszont nem eredményezte az árak mérséklődését, vagy legalábbis nem drasztikus mértékben. A 2008-as válsággal szemben, amikor zuhantak az ingatlanárak, ez most nem következett be, mintha az eladók „nem fognák fel”, hogy változott a helyzet, illetve ha fel is fogják, nem tudnak engedni az árból, hiszen ha másik ingatlant akarnak venni az eladott ingatlan árából, akkor szintén magas árakkal szembesülnek – magyarázta Marosvölgyi.

Úgy véli, hogy amíg a háború tart és az infláció számottevő mértékben nem csökken, a hitelkamatok pedig magasak, addig jelentősebb fellendülésre nem lehet számítani.

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.