Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,007 $

Szerdától változnak a BKK papíralapú vonaljegyei és bérletei

Még figyelemfelkeltőbb módon szeretnék tájékoztatni az utasokat a BKK.

...svg content...Fotó: BKK
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Május 24-től, szerdától módosulnak a BKK egyes papíralapú vonaljegyei és bérletszelvényei, amelyeket a BKK-automatákban és a személyes értékesítési pontokon lehet megvásárolni.

A jegyérvényesítéssel kapcsolatos üzenet megjelenítése volt a legfontosabb célja a Budapesti Közlekedési Központ legutóbbi újításának: a vonaljegyen, a gyűjtőjegyen és a helyszínen váltott vonaljegyen a jegykép jobb oldala újult meg. Az ügyfelek magyarul és angolul is tájékoztatást kapnak arról, hogy a jegyet érvényesítsék az utazás megkezdésekor, így még inkább egyértelmű a jegyek használata – írja a BKK. Soron kívül Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

A környéki vonaljegyek Budapesten belül nem használhatók – az erről szóló üzenetet szintén a jegyek jobb oldalán tüntették fel a környéki vonaljegyek valamennyi változatán. A teljes árú, az 50 százalékos és a 90 százalékos kedvezményt tartalmazó környéki helyközi vonaljegyek a Budapest környéki települések külső végállomása és a Budapest határán belüli első megálló között használhatók.

A csoportos 24 órás jegy használóinak az öt személyt ábrázoló piktogram mellett kiegészítő szöveges üzenet is megjelenik arról, hogy öt fő együttes utazására szolgál a csoportos napijegy.

A kerékpár- és kutyabérletekre további képek kerültek: előbbinél plusz kerékpár, utóbbinál 9 mancs egyértelműsíti a használatot. A bérletek ellenőrzésekor így jól látható, hogy ezek a bérletek csak a kerékpárok vagy a kutyák szállítására használhatók. A fenti változásban érintett, korábban nyomtatott díjtermékek az érvényességi idejükön belül változatlanul felhasználhatók utazásra.

Menet közben borult lángokba egy busz Indiában, nyolcan életüket vesztették

Újabb tragikus buszbaleset történt Indiában, melynek következtében legkevesebb nyolcan életüket vesztették.