Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,60 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,18 Ft
Bitcoin
62,768 $

Hatalmas tűz keletkezett vasárnap Manila központi postahivatalában (videók)

A tűzoltók több mint 7 órán át küzdöttek a lángokkal az éjszaka folyamán, mire végül sikerült megfékezniük a tüzet.

Fotó: EPA/FRANCIS R. MALASIG
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint a tűz helyi idő szerint 23 óra 45 perc környékén keletkezett, a helyzet pedig olyan súlyos volt, hogy hétfőn reggel nem sokkal 6 óra előtt a legmagasabb tűzriasztási fokozatra emelték, majd közel egy órával később sikerült megfékezni a lángokat.

Miközben a tűzoltók a Fülöp-szigetek fővárosában, a történelmi Manila központi postahivatalában keletkezett lángok megfékezésén dolgoztak, sűrű füst szállt fel az épület ablakaiból, mely díszes oszlopokkal szegélyezett hatalmas bejáratáról ismert. Soron kívül Napos, csapadékmentes kedd vár ránk

Nahum B. Tarroza, a Nemzeti Fővárosi Régió Tűzvédelmi Hivatalának igazgatója később hétfőn újságíróknak elmondta, hogy az épület belső faszerkezete a pincétől egészen a harmadik emeletig égett:

„Ez nagyon szomorú, mert ez történelmünk egy olyan fontos része.”

Noha egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, a tűzoltók rámutattak, az épületben található papírok, könyvek és levelek valószínűleg erősen táplálták a lángokat. Eközben nyomozás indult a tűz keletkezése kapcsán, a nyomozók pedig első körben nem zárták ki az elektromos hiba és a gyújtogatás lehetőségét sem.

Manila polgármestere, Maria Sheilah „Honey” Lacuna-Pangan megosztotta, a tűz mintegy 5,4 millió dolláros kárt okozott, hozzátéve, hogy mivel az épületet nemzeti örökségi övezetté nyilvánították, a történelmi postahivatalon kívül más típusú építmény nem épülhet a helyszínen.