Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,70 Ft
Euró
389,12 Ft
Font
452,54 Ft
Bitcoin
63,092 $

Leállt a légiközlekedés Cataniában az Etna kitörése miatt

Az Etna vulkán kitörése miatt le kellett állítani a szicíliai Catania légiközlekedését, a városban az utcán parkoló autókat vastag hamulepel borította be.

Nicolosi, 2023. május 21. Vulkáni hamuval borított parkoló az Etna tûzhányó kitörése után a szicíliai Nicolisiben 2023. május 21-én. MTI/EPA/ANSA/Orietta Scardino
Európa

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Leállt a Szícilia keleti részén található Catania légiközlekedése vasárnap, miután a közeli Etna vulkán kitörése miatt a kifutókat vulkáni hamu fedte be, közölte a város repülőterének vezetése nyomán a Reuters.

A 3330 méter magas vulkán évente többször is látványos kitöréseket mutathat be, ilyenkor láva- és hamufelhőt okád messze a Földközi-tengeren található sziget fölé. Az Etna utolsó nagyobb kitörése 1992-ben volt. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A népszerű turistacélpontnak számító Cataniába tartó, valamint onnan induló járatok addig lesznek felfüggesztve, amíg ismét normálisak lesznek a biztonsági körülmények, közölte a repülőtér Twitteren. A városban az utcán parkoló autókat sűrű hamu lepte el az olasz média beszámolói szerint.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.