Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,94 Ft
Euró
391,71 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
62,596 $

544 kilós fehér cápa úszkált Dél-Karolina partjainál

A megtermett, 3,6 méteres fehér cápát a héten Dél-Karolina partjainál kapták lencsevégre, közel egy évvel azután, hogy New Jersey partjainál észlelték.

Fotó: Unsplash/Gerald Schömbs
Greenbox

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az OCEARCH nonprofit tengerkutató csoport, mely nyílt forráskódú adatokat szolgáltat a cápák vándorlásáról, arról számolt be, hogy Ironboundot, a kifejlett, közel 544 kilós fehér cápát csütörtök reggel kétszer is észlelték Dél-Karolina közelében.

Először 2019. október 3-án, az Új-Skócia körüli vizeknél látták, akkor pedig meg is jelölték, nevét pedig a kanadai West Ironbound-szigetről kapta. A CNN jelentése szerint az OCEARCH olyan nyomkövetővel fogja be és szereli fel a cápákat, mely csipog, amikor azok az óceán felszínére törnek. Soron kívül A hét első felében napsütés, a második felében esős és szeles lesz az idő

Ironboundot legutóbb tavaly április végén észlelték New Jersey partjainál, Bob Hueter, az OCEARCH vezető kutatója pedig akkor azt mondta, a cápa akkor körülbelül 20 éves lehetett.

Amióta megjelölték, Ironbound nem unatkozott, ugyanis mintegy 24 439 kilométert úszott le. Hueter megosztotta, az Atlanti-óceánban élő fehér cápák minden évben vándorolnak, a nyarat a Kanada melletti északi vizekben töltik, a telet pedig egészen a Mexikói-öböl keleti részéig délen.