Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Eladó az a sziget, ahol Agatha Christie két regénye is játszódott

Egykor az írónő is megszállt a szigeten található szállodában, a hely pedig olyan hatással volt rá, hogy két regénye számára is ihlettel szolgált.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint eladóvá vált a dél-devoni Bigbury-on-Sea mellett található Burgh-sziget, és a rajta található art deco stílusú szálloda, ahol Agatha Christie két regénye (a Tíz kicsi néger és a Nyaraló gyilkosok) is játszódott.

A BBC beszámolója alapján a szigetet és a szállodát legutóbb 2018-ban adták el, akkor mintegy 8,4 millió fontért, ha pedig valaki igazán érdeklődik iránta, most 15 millió fontért (nagyjából 6,5 milliárd forint) megkaparinthatja. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

A jelenlegi tulajdonos, Giles Fuchs arról nyilatkozott, hogy a szálloda átalakítására 2022-ben kapott engedélyt, 7-10 millió font értékben, ami több dolgot is magában foglal. Pl. az új nyugati szárny megépítését, a bár és pub bővítését, új személyzeti szobák kialakítását, valamint egy gyógyfürdő és egy új étterem létrehozását a szárazföldön.

Állítása szerint ő már nem megfelelő erre a munkára, mert nem lenne képes végigcsinálni, anélkül pedig felesleges lenne belekezdeni. Ráadásul nem szeretne újabb 7 millió fontot költeni a szigetre, mivel a londoni üzleteire szeretne fókuszálni – írta az Origo.

Majd hozzátette, a szálloda forgalma 2018-ban nagyjából 2,4 millió font volt, amely 2022-re 6,3 millió fontra emelkedett. Illetve a szigeten található még a személyzet egykori elhelyezésére használt épület, egy kávézó és egy melléképület, amelyek nem képezik az üzlet részét, ugyanis a szálloda bérbe veszi azokat.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .