Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

A Ferrari is beszáll az árvíz sújtotta területek helyreállításába

Az olaszországi Emilia Romagna régióban legalább egymilliárd eurós kárt okoztak az áradások – jelentette be a régió elnöke, Stefano Bonaccini

...svg content...Fotó: Árvízben álló ház Bolognában 2023. május 18-án. Emilia-Romagna tartományban a folyók, patakok áradása és az esőzés okozta földcsuszamlások miatt a legmagasabb fokozatú készültséget rendelték el. Az Olaszországot sújtó esőzésekben legkevesebb kilencen meghaltak, több mint tizenháromezer ember otthona elhagyására kényszerült. MTI/AP/LaPresse/Guido Calamosca
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Helyi lapok beszámolói szerint az áradásokban, amelyek eddig 13 ember életét követelték, különösen a gazdák érintettek.

„Már az első árvízhullám okozta károkat is közel egymilliárd euróra becsültük, el lehet képzelni, hogy ez az összeg mennyivel fog nőni az újabb katasztrófa fényében”, mondta Bonaccini, hozzátéve, hogy pontos számokat még korai lenne mondani. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az olasz kormány ígéretet tett arra, hogy további 20 millió eurót különít el az árvízkárok helyreállítására, azon a 10 millió eurón felül, amelyet korábban, a két héttel ezelőtti, legalább két halálos áldozatot követelő első árhullám után biztosított a régiónak.

A Ferrari luxusautó-gyártó, amelynek székhelye Emilia Romagna régióban van, bejelentette, hogy egymillió eurót fizet a terület helyreállítására.

A gazdákat segítő Coldireti szövetség szerint legalább 5000 gazdaságot öntött el a víz, ahol többek között gyümölcsöt, kukoricát és más gabonaféléket termesztenek.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.