Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,11 Ft
Euró
392,83 Ft
Font
458,63 Ft
Bitcoin
63,754 $

8100 rászorulón segít a Tesco és vásárlói

41 tonna élelmiszert gyűjtöttek az áruházakban.

Fotó: Unsplash/ Simone Hutsch
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Országszerte 98 Tesco áruházban gyűjtöttek élelmiszert rászorulóknak a múlt hétvégén megrendezett jótékonysági akcióban. Az áruházlánc a vásárlókkal és partnereikkel fogott össze a jó cél érdekében.

Két nap alatt mintegy 46 millió forintnyi adomány gyűlt össze, a legtöbbet tejet, rizst, tésztát, továbbá konzerveket adományoztak, valamint 4455 kilogramm édesség és bébiétel is érkezett az adományozóktól. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Az Élelmiszerbank kollégái a következő hetekben a boltok környékén élő rászorulók között osztják majd szét a tartós élelmiszereket, karitatív szervezetek közreműködésével – számolt be róla az áruházlánc.

Mint írják a budapesti, esztergomi, ajkai, szombathelyi és egri hipermarketekből érkezett a legtöbb felajánlás. Nagycsaládosok, gyermekotthonok, idősgondozásban élők, illetve családsegítők, fogyatékkal élők is részesülnek az élelmiszerekből.

Nem a Tesco az egyetlen, amely jótékonysági akciókkal segít a rászorulókon, a Lidl összesen több mint 3 milliárd forint értékben adományozott élelmiszereket és egyéb nem élelmiszer jellegű termékeket a támogatói programja keretében.