18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
386,63 Ft
Font
451,40 Ft
Bitcoin
66,448 $

Tizenévesek is bíróság elé állnak a francia tanár lefejezése miatt

Kegyetlen halált halt a francia tanár, akit évekkel ezelőtt lefejeztek, mely az egész világot megdöbbentette.

...svg content...Fotó: Emmanuel Macron francia elnök, miután lerótta kegyeletét az öt nappal korábban megölt Samuel Paty történelemtanár koporsója előtt a Párizsi Egyetem udvarán 2020. október 21-én. Október 16-án egy 17 éves csecsen fiú késsel megölte, majd lefejezte a történelemtanárt Párizs északnyugati elővárosa, Conflans-Saint-Honorine egyik utcáján. A tettest a rendőrök agyonlőtték. Korábban a tanár az óráján Mohamed prófétáról készült karikatúrákat mutatott a diákjainak, amikor a szólásszabadságról beszélt. MTI/EPA/AP/Francois Mori
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Összesen 14 ember áll a bíróság elé, akik érintettek lehetnek a francia tanár kegyetlen meggyilkolásában. Tizenévesek is vannak azok között, akiket a francia terrorizmusellenes bírák bíróság elé állítottak.

Samuel Paty középiskolai tanárként dolgozott, majd 2020-ban brutális gyilkosság áldozatává vált. A francia tanár történelmet és földrajzot tanított, Párizstól 40 kilométerre egy középiskolában, és azért végeztek vele, mert a szólásszabadságról szóló órán Mohamed próféta karikatúrákat mutatott be. Soron kívül Szentkirályi Alexandra ismét Karácsonynak üzent: hová tűnt a 200 milliárd?

A gyilkosságot a csecsenföldi származású 18 éves Abdullakh Anzorov követte el, akit a rendőrség agyonlőtt. A tettest két barátja kísérte el, hogy kést vásároljon, egyikük vele tartott az iskolába. Hat másik felnőttet terrorcselekményben való bűnrészesség miatt állítanak bíróság elé.

Öt tinédzser, akik a gyilkosság idején 14 és 15 évesek voltak, a fiatalkorúak bírósága előtt fognak felelni a bűneikért. Összesen öt év börtönre számíthatnak, de Paty egyik diákjának apja ellen is vádat emeltek, aki kampányt indított a tanár ellen a közösségi médiában, noha a lánya még csak a teremben sem volt, amikor bemutatásra kerültek a karikatúrák.

A tanuló apja állítólag a WhatsAppon keresztül váltott üzeneteket a gyilkossal, közvetlen a gyilkosságot megelőző napokban – írja az rfi. Egyelőre nem tudni, hogy hány évet kaphatnak azok, akik a legközelebb álltak a gyilkossághoz.

Vitézy fogja a fejét Karácsony még mindig csak épülő zebrája miatt az Astoriánál

Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandrához hasonlóan csak fogja a fejét az Astoriánál történtek miatt, ami sok kérdést vet fel.

Verőcei halálos hajóbaleset: minimumra csökkent a túlélés esélye

A rendőrség tájékoztatója szerint már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán, miután nincs reális esélye annak, hogy ennyi idő u tán bárkit is élve találjanak meg az eltűntek közül.