Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,317 $

Az emberi hiba és az egyre szaporodó adatszivárgások kéz a kézben járnak

Egyre több probléma forrása, és gyakorlatilag kiküszöbölhetetlen az emberi hiba.

Fotó: unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint arról korábban írtunk, a Toyota egy emberi hibából fakadó felhőrendszer-beállítás miatt lényegében kétmillió ügyfél T-Connect adatait állította nyilvánosra, ami miatt ismét kérdések sokasága merül fel az adatkezelés kapcsán.

Joe Payne, a Code42 kockázatkezelő cég vezérigazgatója a Cybernewsnak elmondta, hogy az ehhez hasonló incidenseknek figyelmeztetésként kell szolgálniuk más vállalatok számára, hiszen az emberi hibák óriási kockázatokat rejtenek magukban. Soron kívül Szelevényi gázrobbanás: emberölés kísérlete miatt nyomoz a rendőrség

Van megoldás, de sok pénzbe kerül a vállalatoknak

Úgy véli, hogy ezek ugyan elkerülhetetlenek, ám a megfelelő megközelítéssel mérsékelhetővé válnak. Payne szerint a vállalatoknak olyan megoldásokat kell alkalmazniuk, amely következtében az alkalmazottak pontos és megfelelő döntéseket tudnak hozni.

„Kutatásunk 32%-os növekedést mutatott ki a dolgozók által kezelt adatveszélyeztetettség, adatvesztés, adatszivárgás és adatlopási események tekintetében az előző évhez képest. Nemcsak a probléma növekszik, de a felderítések is egyre nehezebbé válnak.”

A szakember úgy gondolja, hogy a probléma megoldása az alkalmazottak oktatásával kezdődik, és a szervezetet védő adatfigyelő eszközök bevezetésével válik mind erősebbé.

Új gazdára talált Kádár János egykori sofőrjének hatalmas kastélya

Kádár János egykori sofőrjét 2005-ben egy vadászaton véletlenül lelőtték, melynek következtében életét vesztette.

Magyar Péter ezekkel a feltételekkel vesz csak részt a köztévé vitáján

A közösségi médiában megjelent posztjában aláhúzta, a meghívóból több fontos dolog sem derül ki, amit nagy hiányosságnak tart.

Magyar Péter hétfőn a Balatonhoz indul, közösségi biciklizésre invitálja követőit

A Tisza Párt alelnöke május 13-án Zala megyében folytatja országjáró kampányát. A keszthelyi kerékpározás során pedig állítása szerint megnézik „a NER által megszerzett értékes helyi ingatlanokat”.