Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
355,79 Ft
Euró
385,24 Ft
Font
452,12 Ft
Bitcoin
67,191 $

29 évesen ért fel a Mount Everest csúcsára egy magyar hegymászó

Mindemellett serpája is rekorderré vált, ugyanis 26. alkalommal mászta meg a Mount Everestet, amivel beállította az eddigi világcsúcstartó Kami Rita serpa Guiness-rekordját.

...svg content...Fotó: 2019. május 27-én a nepáli Namche Bazarban készített kép a világ legmagasabb hegyéről, a Csomolungmáról, európai nevén Mount Everestről. MTI/EPA/Narendra Sresztha
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az atv.hu számolt be róla, miszerint Price Márton Péter sikeresen megmászta a Mount Everestet, ami azt jelenti, hogy ő a hatodik magyar, aki felért a csúcsra, s 29 évesen ő a legfiatalabb teljesítő a magyarok között.

A hegymászó édesanyja, Beatrix elárulta, hogy fia Londonban él, munkahelye pedig csak három hétre engedte el csúcstámadásra, így munka mellett készült fel a kihívásra: hónapokon keresztül egy oxigénsátorban aludt és az Altitude Centre nevű magaslati edzőteremben gyakorolt. Soron kívül Semmi jele annak, hogy támadás következtében zuhant volna le az iráni elnök helikoptere

Májusban pedig sor került a nagy kalandra, ugyanis harmadikán megérkezett az Everest nepáli alaptáborába, majd tizenegy nappal később, 14-én elérte a csúcsot, ami elképesztő teljesítmény – írta a 24.hu.

Mindemellett serpája is rekorderré vált, ugyanis 26. alkalommal mászta meg a Mount Everestet, amivel beállította az eddigi világcsúcstartó Kami Rita serpa Guiness-rekordját. Az édesanya szerint az égiek is velük voltak, ugyanis csodálatos idő várta őket, amikor felértek a csúcsra.

„Aztán visszafordultak, és egy éjszakára a négyes táborban ragadtak egy hatalmas hóvihar miatt, de szerencsére volt oxigénjük elég. Elmondásuk szerint aludni sem tudtak, de aztán másnap visszaindultak. Nemrég kaptuk a hírt, hogy szerencsésen megérkeztek az alaptáborba és túl vannak a veszélyen”

– mondta, kiemelve, mennyire büszke a fiára.