Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
62,942 $

Két ember maradványaira bukkantak a régészek Pompejiben

Egy szakértő szerint a feltárásoknál használt modern technika segítségével egyre részletesebb képet alkothatnak az i. sz. 79-ben történt tragédiáról.

Fotó: Régészek a központi fürdő romjai között a pompeji ókori romvárosban végzett új régészeti feltáráson 2019. november 25-én. Pompeji a legjobb állapotban fennmaradt antik romváros, a világörökség része. MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ásatásokat vezető Gabriel Zuchtriegel kedden közölte, miszerint a régészek két ember maradványaira bukkantak az olaszországi Pompejiben, akik vélhetően a Vezúv kitörését kísérő földrengés miatt veszthették életüket.

Kifejtette, miszerint a maradványokat a Szerelmesek háza (Insula dei Casti Amanti) nevű területen végzett ásatásokon találták meg, mégpedig egy olyan fal alatt, amely minden bizonnyal a földrengés során omlott rá a két emberre – írta az ANSA. Soron kívül Meghibásodás miatt kell kimenteni a halakat egy szegedi tóból

„A feltárásoknál használt modern technika segítségével egyre részletesebb képet alkothatunk az i. sz. 79-ben történt tragédiáról, vagyis arról a ’pokolról’, amely alig két nap leforgása alatt a teljes várost és annak számos lakosát elpusztította”

– mondta.

Pompeji 20 ezer lakójának többsége meghalt, amikor a várost maga alá temette a láva, sár és por. Az elveszett város szisztematikus feltárása csak a 18. században kezdődött meg, ám a lelőhelyen számos emberi maradvány került elő az idők során.

A 24.hu az MTI alapján arról is beszámolt, miszerint Pompeji ma a legjobb állapotban fennmaradt antik romváros, egyúttal az UNESCO világörökségének része, s Olaszország egyik legkedveltebb látványossága.

Kispadon kezd Szoboszlai Dominik a Liverpool meccsén a West Ham United ellen

A Liverpool ismertette a kezdőcsapatát a West Ham United ellen, ami egy újabb nehéz mérkőzést hozhat számukra.

Három nő vesztette életét egy tragikus amerikai autóbalesetben

Három indiai nő vesztette életét abban az autóbalesetben, ami az Egyesült Államokban történt pár órával ezelőtt.

Újabb fiatal lány tűnt el Budapesten

A 17 éves fiatalt egyelőre nem találják, ami miatt a lakosság segítségét kéri a rendőrség, hogy minél hamarabb előkerüljön.