Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,46 Ft
Euró
388,31 Ft
Font
452,98 Ft
Bitcoin
63,463 $

Akár egymillió forintba is kerülhet egy tengerparti nyaralás

Ennek ellenére az utazási irodák szerint már most nagyobb a kereslet a külföldi utak iránt, mint 2019-ben, a covid előtt volt.

Fotó: Unsplash
Külföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Porfolio által megkérdezett szakemberek szerint az áremelkedés sem veszi el a magyarok kedvét attól, hogy külföldi utakat foglaljanak le, s ebből a szempontból Görögország, illetve Spanyolország a legnépszerűbb.

De a 700-900 ezer forintos, vagy akár másfélmillió forintos (két főre, egy hétre) tengerparti nyaralások sem ritkák, s az utazási irodák szerint már most nagyobb a kereslet a külföldi utak iránt, mint 2019-ben, a covid előtt volt – írta a 24.hu. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

Ami meglepő, hogy a magasabb energiaárak és az erős infláció ellenére is nagyjából 30%-kal lehet nagyobb a nyári kereslet, mint amekkora négy éve volt. Mindemellett 10-15%-os áremelkedés tapasztalható általában a külföldi utaknál, ami sok esetben részben a repülőjegyárak emelkedésével magyarázható.

Néhány példával is szolgáltak, nagyjából mire lehet számítani, ha valaki külföldön szeretne pihenni:

  • Krétára július elején-közepén 2 főre, 4 csillagos szállodába 902 ezer forintért lehet utazni, félpanziós ellátással. Egy másik szállodában, szintén 4 csillagos szolgáltatással, de már all inclusive ellátással és tengerré néző szobával az ár 1 millió 66 ezer forint.
  • Korfura a július közepi ajánlat félpanzióval egy 4 csillagos szállodában 727 ezer forint, 2 főre. Egy másik, hasonló kategóriájú szálláson viszont már 1 millió 246 ezer forintot kell otthagynia egy párnak erre az időszakra, igaz, itt is teljes ellátást és tengerre néző szobát ígérnek.

Lázár János Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc után Szeged felzárkózását tűzte ki célul

Lázár János építési és közlekedési miniszter a dél-alföldi régió fejlesztésének prioritását hangsúlyozta egy makói sajtótájékoztatón.