Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,77 Ft
Euró
401,02 Ft
Font
479,32 Ft
Bitcoin
60,384 $

Lényeges információt közölt a MÁV-Volán az ország- és vármegyebérletek kapcsán

Az erre a célra létrehozott weboldalon érdemes körülnézni!

...svg content...Budapest, 2023. március 23. A MÁV Start Zrt. elektromotor-meghajtású Stadler FLIRT típusú vonataiból vár két szerelvény a menetrend szerinti indulásra a fõváros Keleti pályaudvarának csarnoképületében. Jobbra egy Intercity (IC) gyorsvonat. MTVA/Bizományosi
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A MÁV-Volán-csoport arra kéri utasait, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, ezáltal felkészültebben vehetik igénybe az új bérleteket a helyközi közlekedés során a vonatokon, a buszokon és héveken.

A helyközi közösségi közlekedésben bevezetett, évtizedek óta tervezett tarifaközösségre és tarifaegyszerűsítésre irányuló első és legnagyobb lépés jól vizsgázott, három hét alatt 300 ezer utas választotta az új bérleteket. Az érdeklődés intenzitására jellemző, hogy még az Operánál lévő BKK automatából is vásároltak egyet. Soron kívül Azonnali hatállyal távozik a MÁV-HÉV vezére

A teljes árú 30 napos vármegyebérletek 9.450, az országbérletek 18.900 forintba kerülnek. A nappali és esti tagozatos tanulók, 6 év feletti óvodások, fogyatékkal élők 90 százalékos kedvezménnyel – 945, illetve 1890 forintért – jutnak hozzá.

A mobileszközökre letölthető MÁV appban április 24. óta tudják megvenni az utasok az olcsó, egyszerű és korlátlan utazást biztosító legújabb díjterméket. Április 28-tól több mint 1100 értékesítési pontra, a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztáraira és az automatákra is kiterjesztették az értékesítést. Május elsejétől pedig a Volánbuszok fedélzetén az autóbuszvezetőknél, valamint a BKK értékesítési pontjain (az utóbbi esetében csak országbérletet és a Pest vármegyei bérletet) is meg lehet váltani.

Az orszagberlet.hu weboldalon térképes kereső támogatja a vásárlókat a hozzájuk legközelebbi értékesítési hely megtalálásában – közölte a MÁV.

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.