Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,172 $

Legkevesebb 13 ember életét vesztette egy támadásban Pakisztánban

A pakisztáni Beludzsisztánban elkövetett támadás következtében legkevesebb 13 ember életét vesztette.

Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint legkevesebb 13 ember, köztük katonák vesztették életüket a pakisztáni Beludzsisztán tartományban, egy biztonsági létesítmény ellen elkövetett támadásban. Az észak-beludzsisztáni Muslim Bagh térségében a határőrség táborát támadták meg péntek hajnalban.

A hadsereg médiaszervezete, az Inter-Services Public Relations szombati közleményében arról számolt be, a hadsereg egy műveletet indított a túszok kiszabadítására, valamint a terület megtisztítására. Közlésük szerint a művelet során legkevesebb 6 katona és egy civil életét vesztette, további 6 ember pedig megsérült. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

A halálos áldozatok között volt az a 6 támadó, akik a hadsereg közlése szerint „jól fel voltak szerelkezve”, és megrohamozták a tábort. A közleményben azt is hozzátették, a „komplex tisztítási művelet túszmentő akcióval is járt”, hogy három családot kimentsenek, kiemelve, hogy „a terroristák még a gyerekeket sem kímélték”.

A közleményben kiemelték:

„A biztonsági erők a nemzettel összhangban továbbra is eltökéltek abban, hogy meghiúsítanak minden olyan kísérletet, mely Beludzsisztán békéjének, stabilitásának és fejlődésének szabotálására irányul.”

Az Iránnal és Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartomány stratégiai fontosságú, hiszen értékes réz-, cink- és földgázkészletekkel rendelkezik. A nyersanyagban gazdag tartomány városai ennek okán állandó célpontja a fegyveres csoportoknak.

Szijjártó Péter: „Mi őszinték vagyunk: azt csináljuk, amit mondunk”

Szijjártó Péter ezúttal a Magyar-Orosz Üzleti Fórumról üzent, egyértelművé téve pár kérdést ezzel kapcsolatosan.

Készülhetnek a budapestiek, órákon belül tetőzik a Duna

Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal is nagyon korán kezdte a napot, Budapesten tartott hajnali terepszemlét, majd egy rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentetéseket tett. Fontos információkat közölt, miközben Magyar Péter vádjaira is válaszolt. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is hasonlóan tett, aki szerint ez most a legkeményebb időszak a főváros számára az idei árvíz idején. 100%-os készültségben van a város, […]