Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,85 Ft
Euró
400,07 Ft
Font
478,37 Ft
Bitcoin
60,809 $

Több mint két kiló kokaint, aranyat és luxusautót foglalt le a rendőrség

Emellett egy kilogramm marihuánát is talált a rendőrség, akik egy összehangolt akció keretében csaptak le.

...svg content...Fotó: Rendőrök elfogják a drogkerekedéssel gyanúsított banda tagját az M1-es autópálya pihenőjén, a Győr-Moson-Sopron vármegyei Lébénynél 2023. május 6-án. Kilenc ember ellen indult eljárás az utóbbi hónapok egyik legnagyobb kábítószerfogása kapcsán: több mint két kilogrammnyi kokaint és egy kilogrammnyi marihuánát találtak egy drogterjesztő bandánál. A kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna hígítva tovább adni, és körülbelül 125 milliós bevétel könyvelhetett volna el a banda. MTI/Mihádák Zoltán
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Kilenc ember ellen indult eljárás az utóbbi hónapok egyik legnagyobb kábítószerfogása ügyében: több mint két kilogrammnyi kokaint és egy kilogrammnyi marihuánát találtak egy drogterjesztő bandánál – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy május 6-án az M1-es autópálya egyik Győr-Moson-Sopron vármegyei pihenőhelyén csaptak le a banda három tagjára, és ezzel egy időben egy budapesti helyszínen intézkedtek egy másik férfival szemben is. Ezután öt további emberre is lecsaptak fővárosi és Pest vármegyei helyszíneken. Soron kívül Undorító dolgokat művelt óvodáskorú rokonával egy miskolci fiatal

A kábítószer-kereskedők autóiból – pirospaprikával bélelt, tégla alakú csomagokban – került elő a kokain és a marihuána – tették hozzá. A rendőrök a kábítószer mellett egymillió forintot, arany ékszereket, valamint két, nagy értékű autót is lefoglaltak.

Régóta terítették a drogot

A közlemény szerint a drogterjesztők jó ideje működtették országokon és határokon átnyúló drogcsempész üzletüket. Volt, aki futárként utazta át az országokat a kábítószert tartalmazó „téglákkal” a csomagtartóban. Egy-egy kanyarért – a drog mennyiségétől függően – akár milliós fizetség is járt a szállítónak, a megbízók körönként akár tízmillió forintos hasznot is elértek. Fő profiljuk a kokain volt, amelyet marihuánával egészítettek ki.

A drogot azután Budapesten és a szomszédos vármegyékben adták tovább a vevőkörüknek – írták. A most megtalált kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna hígítva továbbadni, és körülbelül 125 milliós bevételt könyvelhetett volna el a banda.

Közölték azt is, hogy az ügyben négy embert letartóztatott a bíróság, míg egyet bűnügyi felügyelet alá helyeztek kábítószer-kereskedelem miatt. Négy ember ellen kábítószer-birtoklás vétségének gyanúja miatt folyik nyomozás.

(MTI)