Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Saját szórakoztatásukra videójátékokkal játszanak az USA haderejének oroszlánfókái

Néhány esetben még étellel sem kellett őket csalogatni, hogy játszani kezdjenek, megtették maguktól.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Gamespot beszámolója alapján az amerikai haditengerészet oroszlánfókákból álló csapatát a felderítési és mentési feladatokban való segítségnyújtásra képezték ki, ám a szakértők arról sem feledkeztek meg, hogy szórakozási lehetőséget biztosítsanak az emlősöknek.

Ennek érdekében egy videójátékot fejlesztettek ki számukra, amely az Enclosure Video Enrichment system (EVE) nevet kapta, a lényege pedig az, hogy az oroszlánfókák túlméretezett gombokkal irányítsanak egy kurzort a képernyőn, miközben bizonyos célokat teljesítenek. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Az egy dolog, hogy ezek az emlősök elég intelligensek ahhoz, hogy játszani tudjanak egy ilyen viszonylag összetett játékkal, ám a kutatókat az sokkal inkább lenyűgözte, hogy az oroszlánfókák élvezik mindezt.

Elmondásuk szerint néhány esetben még étellel sem kellett őket csalogatni, hogy játszani kezdjenek, megtették maguktól, ráadásul sokkal „egészségesebben” állnak hozzá a dologhoz, ugyanis nem zavarja őket, ha vesztenek, illetve függővé sem válnak: ha megunták, rögtön abbahagyják.

Állítólag az amerikai haditengerészet delfinjei is kipróbálhatták a játékot, bár nem volt túl egyszerű megoldani, hogy minden szempontból megfeleljen az ő adottságaiknak, ám arról már nem számoltak be, ők hogyan teljesítettek ebből a szempontból, vagy tetszett-e nekik a dolog.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.