Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,079 $

Sajtóhír: Busquets már döntött, elhagyja a Barcelonát

Már csak a hivatalos bejelentés lehet hátra.

...svg content...MTI/EPA/Enric Fontcuberta
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Sergio Busquets spanyol sajtóhírek szerint már meghozta döntését, és június 30-án, a szerződése lejártával távozik a Barcelonától. Néhány nappal ezelőtt közölte, hogy a bajnoki szünet alatt hozza meg a végleges döntést.

Ez végül így is történt, és a Marca beszámolója alapján a keddi edzést követően közölte, hogy hamarosan elhagyja a csapatot, már csak az a kérdés, hogy ezt hivatalosan már a bajnokság megnyerése előtt, vagy csak az után jelentik be. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

Busquets szerződése régóta a levegőben lógott, a 34 éves játékos 15 évet követően döntött úgy, hogy most jött el a megfelelő idő arra, hogy elköszönjön, amihez hozzájárult az is, hogy a szerződéshosszabbítási ajánlat nem volt túl előnyös.

A katalánok ugyanis állítólag eddigi fizetésének 30%-át ajánlották, amit nem fogadott el. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy visszavonul-e, esetleg másik csapathoz szerződik karrierjének utolsó éveire.

Bárhogy is dönt Busquets, emelt fővel, minden bizonnyal bajnoki címmel távozhat az aranygeneráció egyik utolsó tagja, aki háromszoros BL-győztesként, kilencszeres bajnokként, valamint hétszeres kupagyőztesként a klub történelmének egyik legsikeresebb játékosa.