18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Másodfokú égési sérüléseket szenvedett egy kislány a McDonald’sos csirke nuggetstől

Polgári peres eljárást indított a McDonald’s egy édesanya, miután kislánya másodfokú égési sérüléseket szenvedett a combjára esett csirke nugget, mely az ügyvédei szerint 93 °C feletti volt.

...svg content...Gyöngyös, 2018. június 20. Logó a McDonald’s új étterme homlokzatán Gyöngyösön az avatóünnepség napján, 2018. június 20-án. MTI Fotó: Komka Péter
Észak-Amerika

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Egy négyéves kislány családja perelte be a McDonald’sot egy floridai bíróságon, miután a gyermeket leforrázta egy túl forró csirke nuggets, az étteremláncot hibáztatva azért, mert nem védik eléggé vendégeiket.

Philana Holmes a keresetben azt írja, Tamarac városában vitte el meg nem nevezett lányát a gyorsétteremlánc helyi üzletébe, ahol Happy Meal menüt rendeltek, az abban lévő étel azonban „indokolatlanul és veszélyesen forró volt és megperzselte a lány combján a bőrt és a húst.” Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A perirat szerint a meg nem nevezett lánynak, aki autista, közel két percig volt a tűzforró étel az ölében. Állapota miatt ő nem tanúskodik. Az SCMP szerint a bíróság először azt vizsgálja, felelős-e a McDonald’s a sérülésért, és ha igen, akkor mekkora kártérítést kell fizetniük.

A McDonald’s ügyvédei azzal védekeznek, hogy a kislány sérüléseit legalább részben az is okozta, hogy ennyi ideig volt az ölében az étel, míg a felperesek ügyvédei szerint több mint 93 fokos volt, amikor az ölébe esett.

A cégnek még 1994-ben kellett közel egymilliárd forintos kártérítést fizetnie egy nőnek, akinek az ölébe boruló kávé harmadfokú égési sérüléseket okozott. Sokan kritizálták azt a döntést és az esküdti rendszer megújítását követelték miatta, míg mások szerint a túlmelegített kávé és a felperes sérülései indokolttá tették az ítéletet.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.