Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,035 $

Nehéz helyzetben vannak a kismamák, a babatápszerek ára megduplázódott

Az elszálló árak miatt van olyan kismama, aki vizezett tehéntejjel táplálja gyermekét.

...svg content...Fotó: Unsplash/Lucy Wolski
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az RTL Híradójából derült ki, hogy egyre több kismama panaszkodik amiatt, hogy tavaly átlagosan 55 százalékról 26 százalékra csökkentették a tápszerek társadalombiztosítási támogatását, sőt, több terméket teljesen meg is szüntettek – a napokban azonban ezen termékek tovább drágultak, ami nagyon nehéz helyzetbe kényszeríti a kismamákat.

Az RTL Híradójának nyilatkozó egyik anyuka megosztotta, más megoldás híján sokan próbálnak tápszert váltani, ehhez pedig a védőnőktől kérnek segítséget. Az ügy kapcsán megkérdeztek egy gyermekorvost is, aki elárulta, büntetést kaphatnak, ha az első félévben egy tápszernél többet írnak fel egy gyermeknek. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Póta György gyermekorvos hozzátette, ebben az esetben pénzügyi büntetést kapnak az orvosok és a praxisok, ami azt jelenti, hogy akár havi 100 ezer forinttal is kevesebb támogatást kaphatnak.

Póta jelezte, attól is tart, hogy a jelenleg legnehezebb helyzetben lévő családok „feles tejjel”, vagyis vizezett tehéntejjel táplálhatják csecsemőiket, mely sok problémához vezethet.

Az RTL megkereste az ügyben a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőt is, s annak kapcsán érdeklődött, hogy tervezik-e felülvizsgálni a tápszerek állami támogatását: az Alapkezelő erre válaszul csak annyit közölt, „valamennyi TB-támogatott tápszer kategóriában vannak olyan termékek, amelyeknek az ára nem változott az elmúlt időszakban”.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.