Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,174 $

Ennyivel emelik a parkolási díjat Szentendrén

A változások 2023. június 1-jétől lépnek életbe Szentendrén, amelynek célja a parkolóhelyek jobb kihasználtságának elérése és az állandó helyhiány enyhítése.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szentendrén 940 kijelölt parkolóhely van, ebből a II-es zónában – ahol a regisztrált gépkocsikkal, illetve bérlettel kedvezményesen lehet várakozni – 633 parkolóhely található, s eddig 4465 gépkocsit regisztráltak, valamint 405 bérletet váltottak.

A Szentendrei Médiaközpont oldala a városi honlapra hivatkozva arról számolt be, hogy a parkolóhelyek jobb kihasználtságának elérése, és az állandó helyhiány enyhítése miatt a II-es parkolási zónába tartozó területeken elkerülhetetlen lesz a munkavállalói bérletek felhasználási helyének módosítása. Soron kívül Magyar Péter a nézők kérdéseire is válaszolni fog ebben a műsorban

Jelenleg ennek előkészítésén dolgoznak a városházán, a díjakat pedig 20 százalékkal fogják emelni, bár az is tény, hogy a korábban kiváltott engedélyek még a régi szabályok szerint használhatók – írta az Infostart.

A díjemelés a parkolási díjakra és a bérletek árára vonatkozik, a pótdíjak mértéke pedig a jogszabály által előírt arányban növekszik. Ennek megfelelően az I-es parkoló zónában a buszok parkolási díja 2760 forint/órára, a II-es parkoló zónában a parkolási díj 460 forint/órára, a III-as zónában pedig 640 forint/órára emelkedik. A védett övezetekbe továbbra is csak behajtási engedély birtokában lehet behajtani és várakozni.