Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,42 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
451,64 Ft
Bitcoin
66,579 $

Újabb fordulatot vett a 2021-ben elhunyt Babicsek Bernát ügye

Elkészült a részletes szakvélemény, amely a szülők állítását támasztja alá, miszerint valóban mulasztás történhetett, és talán még ma is élhetne a fiatal színész.

...svg content...Fotó: Babicsek Bernát, művésznevén Bernie Bellamy harmonikás a Paddy and the Rats együttes koncertjén a soproni Volt fesztivál első napján, 2014. július 2-án este. MTI/Nyikos Péter
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Babicsek Bernát 2021. december 31-én füstmérgezés miatt vesztette életét, a szülei pedig egy évvel ezelőtt fordultak ügyvédhez, miután megtekintették az addigra már lezárt nyomozás dokumentumait. Ez alapján biztosra vették, hogy szeretett fiuk életét valójában meg lehetett volna menteni, ha a füstjelző miatt kiérkező járőr az előírásoknak megfelelően jár el.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság első körben elutasította a feljelentést, ám miután a család jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán panasszal élt, újraindították a nyomozást, a hatóságok pedig ezúttal sokkal körültekintőbben és alaposabban jártak el. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

Újra kihallgatták a tanúkat, felmérték a helyszínt, sőt, többször – sötétben is – rekonstruálták a tragédiát, amelyet Bernát szüleinek is végig kellett nézniük, az ezek alapján létrejött szakvélemény pedig immár elkészült.

A következő lépésre várnak

„Egyértelműen a mi álláspontunkat támasztja alá. Kimondja, hogy több mulasztás is történt a biztonsági cég részéről, miután Bernát solymári házának füstjelzője riasztott. Például a kiérkező járőr nem járta körbe az előírás szerint az épületet, és nem tartózkodott megfelelő időtartamot sem a háznál annak érdekében, hogy felmérje, miért is jelzett a már említett készülék”

– mondta dr. Borbély Zoltán.

A jogi szakértő szerint most a következő lépésre várnak, ugyanis a szakvéleménynek kulcsszerepe van abban, hogy végre rájöjjenek, ki okolható mindezért, ha egyáltalán van felelős, az ügy pedig ennek függvényében halad majd tovább.

A Blikk beszámolója szerint a biztonsági cég és a diszpécser eddig azt állította, hogy az előírásoknak megfelelően jártak el, ha azonban valóban bebizonyosodik, hogy mulasztás történt, akár büntetőeljárás is indulhat.

Oltásellenes szülők perelnek gyermekorvosokat Magyarországon

Riasztó mértékű az oltásellenes lobbi térhódítása Magyarországon.