Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

KITT-tel kampányol a rendőrség, videót is készítettek

Nagyon fontos dologra hívták fel a figyelmet!

Fotó: police.hu youtube
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

KITT & JoeT, Varga Zsolt, egy magyar Knight Rider replika tulajdonosa a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal közösen kampányolt a biztonsági öv használatának fontossága mellett.

A rendőrség CsaTTlakozz elnevezéssel nemrég indított figyelemfelhívó kampánysorozatot, hiszen továbbra is óriási problémát jelent, hogy az autósok egy része nem hajlandó sem magát, sem gyermekeit bekötni. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Elszomorítóak a statisztikák

Csak tavaly 134-en haltak meg és kétezren sérültek meg úgy autóbalesetben, hogy nem használták az övet. A gyermekek közül tavaly ezren sérültek meg, négyen pedig életüket vesztették, mert nem voltak bekötve, illetve rögzítve.

Magyarországon 1976 óta kötelező a biztonsági öv használata a személygépkocsik első ülésén, 1994 óta a hátsó ülésen is, 2002 óta pedig gyermeket is csak úgy szabad szállítani, ha a biztonságáról a felnőttek gondoskodtak.

Az áprilisi Roadpol ellenőrzőhét során a rendőrök 1621 alkalommal – 1383 sofőrnél és 238 utasnál – tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását – így sajnos a probléma továbbra is aktuális.