Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Koronavírus: értékelték, mi vált be és mi nem

A koronavírus ideje alatt rengeteg adat gyűlt össze, mely a jövő számára nagyon hasznos lehet.

...svg content...Fotó: Az új koronavírus előidézte Covid-19-ben szenvedő beteget ápolnak a brüsszeli Iris Sud Kórházak Etterbeek-Ixelles részlegének intenzív osztályán 2021. november 19-én. November 9-15. között naponta átlagosan 11 254 koronavírussal megfertőzött embert vettek jegyzékbe Belgiumban. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Közzétette a koronavírus-járványból levont tanulságait kedden az európai járványügyi hivatal (ECDC), amely négy olyan területet azonosított, melyek javításával az uniós tagállamok jobban felkészülhetnek egy potenciális következő járványra.

 A stockholmi székhelyű uniós ügynökség szerint határozottan hasznos, ha a tagországok több pénzt és energiát fektetnek az egészségügyi ellátásban dolgozókra, jobban felkészülnek az egészségügyi válságokra, a válságkommunikációra és a lakossággal folytatott párbeszédre, valamint az adatgyűjtésre és -elemzésre. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Mindezek szorosan összefüggnek egymással” – állapította meg az ECDC. „A Covid-19-világjárványnak értékes tanulságai vannak, és fontos áttekinteni és kiértékelni, hogy mi vált be és mi nem” – tudatta az uniós testület, amely szerint meg kell erősíteni a fertőző betegségek terjedésének nyomon követését, és javítani kell a tagállamok, a régiók és az intézmények közötti együttműködést is.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.