Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,014 $

Tovább emelkedik a hőmérséklet, de egyre több lesz a felhő felettünk

Kedden már a szél is megerősödik.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig: Délnyugat felől fokozatosan növekszik, éjszaka előbb a Dunántúlon, kedden napközben egyre nagyobb területen megvastagszik a fátyolfelhőzet, ekkor a legtöbb, szűrt napsütés a Tiszántúlon valószínű.

Hétfőn száraz idő lesz, hajnalban a Dunántúl északnyugati részén elvétve, napközben arrafelé már több helyen fordulhat elő eső, zápor, emellett a Duna-Tisza közén is helyenként előfordulhat gyenge csapadék. A keleti, délkeleti szelet hétfőn élnénk, kedden már nagyobb területen erős lökések kísérhetik, az északnyugati részeken az északira forduló szél élénkül meg kedden.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de az északi völgyekben és a nyírségi hidegre érzékeny helyeken néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 20 és 25 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél hűvösebb idő valószínű.

Időjárási helyzet Európában: Kontinensünk fölött több alacsony-, illetve magasnyomású képződmény is található. Az Ibériai-félsziget, valamint Közép- és Kelet-Európa döntő részének időjárását egy-egy anticiklon határozza meg, ezért nagyrészt napos, száraz az idő, csak helyi záporok, zivatarok alakulnak ki.

Előbbi térségben még előfordulnak 30 fok feletti csúcsértékek, az utóbbi területen a sokévi átlag körül alakul a hőmérséklet. Az Északi-tenger felett, valamint Olaszország térségében alacsonynyomású rendszerek örvénylenek, a két ciklon között – Közép-Európa nyugati, valamint Nyugat-Európa keleti felén – felhős, csapadékos időjárás a jellemző, nagyobb mennyiségű esőről azonban csak Svájcból és Olaszország keleti partvidékékről érkezett jelentés. A Kelet-európai-síkság térségében is nagyrészt borult az idő, ott is egy ciklon okoz több helyen csapadékot.

A Kárpát-medence időjárását egyre inkább a mediterrán, valamint az Északi-tenger felett elterülő légörvény közös áramlási rendszere határozza meg, a keleti területek fölé még hétfőn és kedden is meleg levegő áramlik, azonban fokozatosan növekszik a felhőzet és a Dunántúlon kedden már csapadékosra is fordul az idő, emellett a hőmérséklet is visszaesik.

MTI

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.