Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,17 Ft
Font
454,95 Ft
Bitcoin
58,568 $

Felborult egy csónak Romániában, egy gyerek meghalt, többeket keresnek

A hatóságok értesülései szerint hat felnőtt és hat kiskorú utazott a csónakban, s a társaság korábban Aradról indult csónakázni.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Agerpres hírügynökség a Temes megyei katasztrófavédelem szóvivőjét idézve írta meg, miszerint egy négyéves gyerek meghalt és többen eltűntek, miután felborult egy csónak a Maros romániai szakaszán a perjámosi (Periam) kikötő környékén vasárnap este.

A hatóságok értesülései szerint hat felnőtt és hat kiskorú utazott a csónakban, akik közül két utast (egy 28 éves nőt és 4 éves gyermekét) a folyó déli, Temes megyei partján találták meg. A helyszínre érkező mentősök megpróbálták újraéleszteni a kicsit, de sajnos nem sikerült. Soron kívül Lázár szerint Karácsony és Vitézy vidéken nem tudnának boldogulni

Az MTI szerint négy személy (két felnőtt és két gyerek) nyomára a baleset után három órával sem bukkantak, míg a hat másik személyt (három felnőttet és három kiskorút) a folyó északi, Arad megyei partján találták meg. Őket enyhe kihűlési tünetekkel szállították kórházba, bár a jelenlegi állapotukról nincs hír.

A balesetről elsők között beszámoló Opinia Timisoarei temesvári hírportál úgy tudja, hogy a társaság Aradról indult csónakázni, a segélyhívóra pedig helyi idő szerint 20 óra 24 perckor – negyed órával napnyugta előtt – érkezett riasztás a balesetről.

A hirado.hu beszámolójából az is kiderül, miszerint a helyszínre érkezett mentőegységek a folyó mindkét partján és a vízben is nagy erőkkel keresik a négy eltűntet, abban bízva, hogy még időben a nyomukra akadnak.