Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,13 Ft
Euró
390,73 Ft
Font
456,86 Ft
Bitcoin
61,797 $

Eladósorba került Budapest ikonikus kifőzdéje

Tavaly ősz óta kényszerűségből többször be kellett zárniuk ideiglenesen, és most már valószínűleg ki sem nyitnak többet.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Budapest ikonikus kifőzdéje, a Bérkocsis utcai Öcsi Étkezde még 1980-ban nyitott, s azóta sokan megfordultak ott, de az ételekre sosem lehetett panasz, hiszen még a New York Times egyik újságírója is az egekig magasztalta az ott kapható gulyáslevest.

Most azonban kiderült, hogy betegség miatt kénytelenek megválni tőle a tulajdonosok, s erről az étkezde közösségi médiás oldalán is beszámoltak, amelyből kiderül, hogy az érdeklődők számára 34 millió forintért kínálják. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

A Világgazdaság szerint a kifőzde elődje már az 1930-as években is étteremként funkcionált, bár akkor még a Molnár nevet viselte, majd a mostani tulajdonos, Oláh Ferenc édesapja adta neki az Öcsi nevet, miután több mint 40 évvel ezelőtt megvásárolta.

Oláh feleségével, Varga Erzsébettel 1990 óta vitte az üzletet, s szinte minden napjukat ott töltötték, ám tavaly ősz óta kényszerűségből többször be kellett zárniuk ideiglenesen, és most már valószínűleg ki sem nyitnak többet.

A hely többek között jellegzetes ételeiről (angyalborda, tejsodóval leöntött, lekváros-mákos-diós palacsinta), hangulatáról, piros-fehér kockás terítőjéről és remek árairól volt ismert (a levesek 500-550 forintba, a főzelék 800-850-be/feltéttel 1400-ba, a teljes főétel 1600-2300-ba, a savanyúság 400 forintba került), ahol mindenkit szeretettel vártak hétfőtől péntekig 11:30 és 15 óra között.

Lezuhant egy katonai helikopter Kolumbiában, 9 katona életét vesztette

A hadsereg helikoptere eddig ismeretlen okokból lezuhant, a fedélzeten tartózkodó 9 katona pedig életét vesztette.