Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,33 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
64,167 $

Meghökkentő megállapításra jutott egy tanulmány a közlekedés kapcsán

Egy frissen publikált tanulmány szerint 10 éven belül letesszük az autókat, amik helyét a robogók és a kerékpárok vehetik majd át.

Fotó: Unsplash
Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Tíz év múlva a világ lakosságának csaknem egyharmada készen áll majd arra, hogy autóit környezetbarátabb eszközökre, konkrétabban elektromos robogókra, elektromos kerékpárokra és elektromos rollerekre cserélje le. További 46%-uk a tömegközlekedést részesíti majd előnyben, ez derül ki a McKinsey Center for Future Mobility által közzétett kutatásból.

Az elemzők a világ számos pontján megvizsgálták a regionális trendeket, hogy megfogalmazzák azokat az általános változásokat, amelyek 2035-re átalakíthatják az ágazatot. Soron kívül Három év börtönt is kaphatnak a kegyetlen állatkínzók

Ma világszerte 1,3 milliárd autó van használatban, melyek közül sok magántulajdonban van. Az Egyesült Államokban 1000 lakosra 868 autó jut, Norvégiában ez a szám 635, Mexikóban pedig 391, és noha Kínában csak 219 autó jut 1000 emberre, ez így is 300 millió autót jelent az utakon.

A McKinsey éves felmérése négy fő tendenciát azonosít: az önvezető autókat, az elektromos járművek növekvő arányát, a tömegközlekedés elterjedését és az autómegosztást.

A felmérés eredménye szerint 10 éven belül az emberek 30%-a tervezi az elektromos kerékpárok, elektromos robogók és az autómegosztás használatát, míg 46%-uk készen áll arra, hogy saját autójáról más közlekedési módra, elsősorban tömegközlekedésre váltson.

A tanulmány talán legmegdöbbentőbb állítása, hogy az emberek 70%-a a 4-8 személyes önvezető buszokat fogja majd használni, amit azért érdemes fenntartásokkal kezelni, mert sok helyen még az ilyen járművel szabályozása kapcsán sem történtek jelentős előrelépések.