Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Elindult Ferenc pápa repülőgépe Budapestre

Nemrég emelkedett a levegőbe Ferenc pápa repülőgépe, így rövid időn belül már Budapesten lesz.

Fotó: A Miniszterelnökség által közreadott képen Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett a fővárosba. MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint ismeretes, Ferenc pápa ismét Budapestre látogat, ami rövid időn belül a második ilyen nagy esemény Magyarországon. Hatalmas készülődés előzte meg a pápa érkezését, többek között biztonsági szinten is.

Nagy dolog, amikor a pápa megérkezik egy külföldi helyszínre, és Ferenc pápa számára Magyarország is fontos. Tudja jól, hogy milyen sok hívő várja, és most ismét eleget tesz a különleges meghívásnak. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Az M1 beszámolója szerint időközben felszállt a Ferenc pápát szállító repülőgép, ami hamarosan Budapesten landol. Ezt követően megkezdődhet a hivatalos program, ami hosszú és eseménydús lesz.

Novák Katalin köztársasági elnök fogadja a pápát, majd nem sokkal később Orbán Viktor miniszterelnökkel is találkozik a Vatikán első embere. Természetesen a civil embereknek is lesz lehetőségük, hogy lássák a pápát, aki már várta az utat.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.