Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,53 Ft
Euró
390,80 Ft
Font
457,94 Ft
Bitcoin
63,849 $

10 rendőr és egy civil életét vesztette egy fegyveres támadásban Közép-Indiában

A robbanásban 10 rendőr és egy civil vesztette életét.

Fotó: MTI/EPA/Szandzsív Gupta
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN Chhattisgarh állam főminiszterének közlése nyomán számolt be arról, hogy 10 rendőr és egy civil vesztette életét egy robbanásban, amikor egy lázadók elleni hadműveletről tértek haza India középső részén fekvő Chhattisgarh államban.

Bhupesh Baghel megjegyezte, a támadásért feltehetően lázadó maoista fegyveresek a felelősek. A támadás után megszólalt Narendra Modi indiai miniszterelnök is, aki nyilatkozatában „határozottan elítélte” a halálos áldozatokkal járó támadást. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

India kormánya évtizedes konfliktusba keveredett a maoista lázadócsoportokkal, melyek olykor támadásokat intéznek a kormányerők ellen, hogy megdöntsék az államot, és bevezessék a kasztok nélküli társadalmat. A maoisták főként Közép-Indiában tevékenykednek, a távoli, főként törzsi népek által lakott régiókban.

Az indiai belügyminisztérium 2019-es jelentése szerint 11 állam 90 körzetét érinti a maoisták valamely formája, 2010 óta pedig több mint 2100 civilt öltek meg a lázadásokban.

A kormány erre biztonsági szigorításokkal reagált azon területeken, ahol leginkább tevékenykednek, s bár ez látszólag csökkentette a csoport jelentette fenyegetést, egyes megfigyelők masszívan kritizálják a döntést, mondván, ez lehetőséget ad a kormánynak a visszaélésekre.