Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,780 $

Az ausztrál bozóttüzek különböző régészeti tárgyakat is a felszínre hoztak

Az Ausztráliában hónapok óta tomboló bozóttüzek egy része még mindig kitart és nagy rombolást végez a természetben, ám az oltásnak köszönhetően érdekes dolgok is a felszínre kerülnek.

Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Az elmúlt napokban illetve hetekben, részben a tűzoltók megfeszített munkájának, részben pedig a már nagyon várt eső megérkezésének köszönhetően sikerült visszább szorítani a bozóttüzeket, amiknek egy része azonban még továbbra is pusztítja a természetet illetve az állat- és növényvilágot.

Az oltás és az eső következtében földre zúduló víz azonban érdekes dolgokat is a felszínre hoz, hiszen nemrég egy fából faragott bumeráng is előkerült, amely az előzetes becslések szerint akár több ezer éves is lehet. A pontos kor csak a radiokarbonos kormeghatározás után lesz beazonosítható, azonban ennek eredményére jelenleg is várnak a kutatók. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Nem a Cobargóban megtalált kőből faragott bumeráng volt azonban az egyetlen régészeti lelet, ami a bozóttüzek okán került elő, hiszen korábban a Budj Bim kulturális övezetben egy 6600 éves akvakultúra-rendszer nyomait is felfedezték a régészek.

A hatóságok szerint az erdőtűz miatt otthonaikat elhagyni kényszerülő, ám most visszatérő lakosok több helyen is találhatnak még különböző leleteket, ám fontos, hogy azt mielőbb jelezzék az illetékes szerveknek.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

Elgázolt egy embert a vonat Újszászon

Az elmúlt hetekben kiugróan sok vonatgázolás történt, és a legtöbb esetben elkerülhető lett volna a tragédia.

Egy eltűnt 66 éves nőt keres a rendőrség Budapesten

A 66 éves nő május 3-án tűnt el, és továbbra sem tudni, hol tartózkodik jelenleg, ami miatt a rendőrség a lakosság segítségét kéri.