Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,65 Ft
Euró
388,25 Ft
Font
452,69 Ft
Bitcoin
63,462 $

Mentőautó vitte a baracskai börtönhöz Galambos Lajost

Egy szemtanú szerint nem szirénázott, „csak csendben begurult” az ismert zenésszel, aki megtörten, görnyedve szállt ki onnan.

Fotó: Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész nyilatkozik, miután távozott a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én. MTI/Lakatos Péter
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, hogy Galambos Lajos ügyvédje, Csontos Zsolt megerősítette, miszerint védence szerda délelőtt 10 órakor megkezdte büntetését a baracskai börtönben, ám a trombitaművész akár éveket is a rácsok mögött tölthet, mielőtt újra szabad emberré válna.

Most pedig a Blikk írta meg, hogy mentőautó szállította a mulatóssztárt a helyszínre, ami érthető annak fényében, hogy Galambos Lajos egészségi állapota meglehetősen leromlott az utóbbi időben, s épp emiatt kérvényezte korábban a büntetése halasztását a bíróságtól.

Ám az orvosi papírok ellenére nem ítélték meg olyan súlyosnak a problémáit, hogy ne vonulhasson be, így első és másodfokon is elutasították a halasztási kérvényét. Eredetileg Kecskemétre kellett volna bevonulnia február 15-én, de a helyszín és az időpont is változott azóta.

„Egy mentőautó hozta a börtönhöz. Nem szirénázott, csak csendben begurult vele. Annyit még láttam, hogy Lajcsi megtörten, görnyedve szállt ki a mentőautóból és egy oxigénpalackot is húzott maga után”

– nyilatkozta egy baracskai szemtanú, de ezt később a zenész ügyvédje is megerősítette.

Mint ismeretes, másodfokon 3 év 6 hónapot kapott az ismert zenész, amit jó magaviselet miatt harmadolhatnak, ráadásul 4 hónapot már le is tudott előzetesben 2015-16-ban, így leghamarabb jövő év végén szabadulhat.

Gulyás Gergely szerint Magyarország szívességet tesz az EU-nak az uniós elnökséggel

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország uniós elnöksége előnyös lehet az Európai Unió számára.