Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,968 $

Kibertámadás ért egy amerikai vasúttársaságot, mely veszélyezteti az infrastruktúrát

Az Alaska Railroad Corporation (ARRC) vállalatot kibertámadás érte, ami olyan súlyos, hogy a kritikus infrastruktúrát is veszélyezteti.

...svg content...Fotó: Unsplash/Craig Vodnik
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Cybernews jelentése szerint kibertámadás érte az Alaska Railroad Corporation (ARRC) vállalatot: a vasúttársaság közlése szerint a hackerek ellopták a beszállítókra és az alkalmazottakra vonatkozó érzékeny információkat. A vállalat az érintett ügyfeleknek április 17-én küldött egy értesítést, melyben arról tájékoztatták őket:

„Egy harmadik fél jogosulatlan hozzáférést szerzett az ARRC belső hálózati rendszereihez.” Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Az ARRC egy állami tulajdonban lévő vasúttársaság, mely teher- és személyszállító vonatokat üzemeltet az államban – a közlekedési rendszerek az Egyesült Államokban kritikus infrastruktúrának számítanak, ami azt jelenti, hogy védelmük nemzetbiztonsági prioritásnak minősül.

Rendkívül érzékeny adatokat loptak el

A legriasztóbb az incidensben, hogy a támadás állítólag nagyon rég, még 2022. december 25-én történt. Úgy tudni, hogy a hackerek megszerezték a vállalat beszállítóinak, jelenlegi és volt alkalmazottainak, valamint hozzátartozóiknak személyes adatait.

A jelentések szerint az ellopott adatok között szerepeltek nevek, születési dátumok, társadalombiztosítási számok, jogosítványok vagy más, kormány által kiadott azonosítószámok, munkáltatói adóazonosító számok és banki adatok, továbbá a feltört adatok között voltak nagyon érzékeny információk is, például orvosi és egészségbiztosítási adatok, drogszűrések eredményei, munkaértékelések, valamint születési vagy házassági anyakönyvi kivonatok.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.