Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Újabb magyarokat menekítettek ki Szudánból

Szijjártó Péter külügyminiszter erősítette meg, hogy újabb magyarokat sikerült kimenekíteniük a polgárháború sújtotta Szudánból.

...svg content...Fotó: Füst gomolyog a szudáni fővárosban, Kartúmban 2023. április 22-én. A hadsereg és a rivális félkatonai erők közötti fegyveres harcok több mint egy hete tartanak Szudánban. Több ország, köztük Franciaország és Spanyolország megkezdte a Szudánban dolgozó diplomáciai személyzet evakuálását, az Egyesült Államok pedig bejelentette, hogy kartúmi nagykövetsége munkatársait Etiópiába szállította, a diplomáciai képviselet munkáját határozatlan időre felfüggesztette. MTI/AP/Marwan Ali
Afrika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Még mindig súlyos a helyzet Szudánban, ahonnan sorra menekítik ki az embereket. Rengetegen hunytak el az elmúlt egy hétben, és többek között az USA is mentőakciót hajtott végre, amit Joe Biden amerikai elnök rendelt el.

A magyar hatóságok is javában dolgoznak azon, hogy minden magyar kijusson a területről. Ez így történt korábban is, majd legutóbb, amikor újabb magyar állampolgárok kerültek biztonságos helyre.

Kiderült, további magyarok jelentkeztek, így 15 honfitársunkon igyekeznek segíteni. Hét magyar állampolgár tart jelenleg biztonságos helyre, nyolc fő esetében pedig továbbra is keresik a biztonságos megoldást.

„Továbbra is dúlnak a harcok Szudánban. Miután tegnap egy magyar koordinációval lezajlott akcióval 14 magyar állampolgárt sikerült kimenteni, további magyarok jelentkeztek, így 15 honfitársunkon próbálunk segíteni.” – írta Szijjártó Péter a Facebook oldalán.

„Jelen állás szerint a Törökországgal, Franciaországgal és az ENSZ-szel folytatott együttműködésünknek köszönthetően hét magyar állampolgár tart biztonságos helyre, nyolc fő esetében pedig továbbra is keressük a biztonságos megoldást.”

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.