Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,88 Ft
Euró
387,86 Ft
Font
450,50 Ft
Bitcoin
62,971 $

A pápa és Donald Trump is bukta a kék pipát a Twitteren

A Twitter elkezdte eltávolítani a kék hitelesítő plecsniket a hírességek és népszerű személyiségek profiljairól.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Smart

Szabó Kata

Szerkesztő

A tisztogatás kapcsán Ferenc pápa és a popikon Beyoncé elvesztette ellenőrzött státuszát, miközben a kosárlabdasztár LeBron James és Stephen King író még megtarthatták a hiteles azonosítást szolgáló jelvényt.

Érdekesség, hogy Lebron James korábban egyértelműen kijelentette, hogy nem fizetne a Twitternek a jelvény megtartásáért. Soron kívül Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

Rajta kívül többen is hasonló döntést hoztak, ám Donald Trump volt amerikai elnök, Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter, Bill Gates, a Microsoft társalapítója, Cristiano Ronaldo futballista és Kim Kardashian valóságshow-sztár neve mellől már le is került a jelvény.

Elon Musk tulajdonlása alatt a Twitter megváltoztatta az áhított kék jelvények kiosztásának módját, amelyeket korábban csak hírességek, újságírók, vezetők, politikusok kaptak meg a személyazonosságuk ellenőrzése után.

Novemberben azonban Musk úgy döntött, hogy az extra bevétel reményében a Twitter havi 8 dollárt bárki számára elérhetővé teszi a jelvény megszerzésének lehetőségét, később pedig más, arany és szürke színekben is megjelentek az azonosító plecsnik.