Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Hétvégén több busz is máshol áll majd meg a Nyugatinál

Az M3-as metrópótló autóbuszok közlekedése és megállóhelyei viszont változatlanok.

...svg content...Budapest, 2022. október 12. Esti felvételen a Nyugati pályudvar teljesen újraépített állomáscsarnoka és a még felújítás alatt lévõ épületrészek és a Nyugati tér forgalma. A pályaudvar Budapest egyik legrégebbi vasúti fejpályaudvara a mai Nagykörút (Teréz körút) mellett. Nevét nem a földrajzi fekvésérõl, hanem a vasúttársaságról kapta. A pályaudvar terveit az osztrák August de Serres építész és a késõbb az Eiffel-toronyról világhírûvé vált párizsi Gustave Eiffel cége készítette. Az új pályaudvar 1877. október 28-án nyílt meg. A pályaudvar vasszerkezete a maga korában technikai bravúrnak számított. MTVA/Bizományosi: Róka László
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Felújítják az útburkolatot a Nyugati pályaudvarnál lévő buszvégállomáson és a Teréz körútnak a végállomás előtti részén, ezért ezen a hétvégén a járatok egy része a megszokottól eltérő helyen áll meg – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Teréz körút felől a Váci útra nem lehet majd jobbra kanyarodni. Szombaton és vasárnap a 91-es, a 191-es, a 291-es és a 934-es autóbuszok nem érintik a belső végállomási megállójukat, felszállni az ellentétes oldalon, a Váci út 4. előtt kijelölt ideiglenes megállóhelyen lehet. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A 73-as trolibusz nem érinti majd a Nyugati pályaudvar megállót, a 923-as autóbusz nem tér be a végállomásra, csak a Teréz körúti megállóknál áll meg, a 931-es autóbusz Árpádföld felé a Váci úti oldalról, a 26-os buszok eredeti megállóhelyéről indul, de a Teréz körúti megállóhelyen változatlanul megáll.

A 26-os autóbusz a Vivicittá futóverseny és az I bike Budapest kerékpáros felvonulás miatt szombaton és vasárnap reggeltől kora estig nem érinti a Nyugati pályaudvart. Kora reggel és este a Nyugati pályaudvari megállóhelye nem változik, de hosszabb útvonalon éri el a Jászai Mari teret – tették hozzá.

Az M3-as metrópótló autóbuszok közlekedése és megállóhelyei változatlanok – áll a BKK közleményében.

MTI

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.