Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

Ez az Xbox-játék jobban fut PS5-ön

Meglepő fordulat: az Xbox egyik legújabb, Xbox Series X|S-re kiadott játékának komoly teljesítményproblémái vannak, ennek ellenére azonban a PS5-ös verzió a jelenlegi állapotában jobban fut.

Fotó: Bethesda
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha az Xbox tulajdonában van a Bethesda és a Tango Gameworks, a Ghostwire: Tokyo Xbox Series X|S verziójának kiadása azt mutatja, hogy a játék valójában jobban teljesít PS5-ön. Mint ismert, miután az Xbox felvásárolta a Bethesdát, a játék egyéves exkluzívként jelent meg PS5-re, majd a múlt héten megjelent a a régóta várt Xbox Series X|S verzió is.

A Ghostwire:Tokyo PS5-ös és PC-s verziója 2022. március 25-én jelent meg, az xboxos verzió pedig közel egy évvel ezután, most április 12-én debütált. Csakhogy az már most látszik, hogy az xboxos változat komoly teljesítményproblémákkal küzd. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

A Digital Foundry által végzett igen alapos elemzés szerint a Ghostwire: Tokyo PS5-ön jobban fut, mint a frissen megjelent Xbox Series X|S verzió: eredményeik szerint a ray tracinggel masszív problémák vannak, az xboxos Quality Mode felbontása alacsonyabb a PS5 azonos beállításához képest, és a teljesítmény általánosságban is mintegy 5-10 százalékkal alacsonyabb (jelenettől függően).

Fontos azonban megjegyezni, hogy a fentebb felsorolt problémák hasonlóak a PS5-ös verzió megjelenése után közvetlenül megjelent problémákhoz, noha a szinte azonnal kiadott frissítések a PS5-ös verzió esetében orvosolták ezeket.

Amíg azonban nem érkezik frissítés, addig a játékot kipróbálni vágyó gamerek jobban teszik, ha a PC-s verzióval játszanak, hiszen PC-n a játék képes meghaladni a konzolok által nyújtott teljesítményt, ezzel együtt pedig a játékélményt is. Természetesen a konfigurációtól függően ez változhat.