Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
399,54 Ft
Font
476,85 Ft
Bitcoin
62,741 $

Már tudni, mikor nyit újra a Corvin Áruház

2018-ban kezdődött meg az épület felújítása, hamarosan a munkálatok végére érnek.

...svg content...Budapest, 2022. szeptember 29. A felújítás alatt álló Corvin áruház homlokzata a fõvárosi Blaha Lujza téren 2022. szeptember 29-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az épületet 1926-ban adták át, azonban a második világháború alatt teljesen kiégett. 1948-ra aztán végeztek a renoválásával, és Budapest Nagyáruház néven nyitott ki. Később a már jól ismert alumíniumborítás alatt őrizte eredeti homlokzatát.

A mostani újjáépítés során eltávolították a régi burkolatot, majd feltárult a részletgazdag épület, a tervezők pedig úgy számoltak, hogy 2019 végére már be is fejezik a munkálatokat. Ez azonban jócskán megcsúszott. Soron kívül DK-s politikus zavarta meg Orbán Viktor strasbourgi beszédét egy bekiabálással, biztonsági őrök teperték a földre (videó)

Végül aztán Blaha Lujza térrel együtt sem sikerült átadni, ami szintén több éves „késésben volt”, és amit tavaly decemberben nyitottak meg Budapest lakosai előtt – emlékeztetett rá a napi.hu.

A Corvin Áruház állványzatát várhatóan május második felében bontják le, Balogh Olivér, a felújítást végző cég vezetője elmondta, hogy a munkálatok jól haladnak, és már azt is tudni, hogy az üzletek mikor nyithatnak ki.

Elárulta, hogy minden bizonnyal idén nyár végén, vagy ősz elején már a vásárlókat is várják a Corvin Áruház boltjai.

Szentkirályi Alexandra Magyar Péternek: „Mi bajod a nőkkel?”

Szentkirályi Alexandra éles kritikákat fogalmazott meg Magyar Péterrel szemben, ezúttal a nőkkel való bánásmódja kapcsán.