Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,079 $

Hamisíthatatlan tavaszias idő jön

Napsütés, zápor, élénk szél – tipikus április!

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig: Szerda estétől a gomolyfelhők fokozatosan leépülnek és éjszakára átmenetileg csökken a felhőzet, sokfelé kiderül az ég. Az ország északnyugati tájain ugyanakkor felhősebb marad az ég. Csütörtökön is gomolyfelhős idő várható általában többórás napsütéssel.

Szerdán elszórtan, csütörtökön pedig helyenként – legnagyobb eséllyel az északkeleti részeken – zápor, néhol zivatar alakulhat ki. Az északias szél szerdán több helyen, csütörtökön pedig a Dunától keletre élénkülhet meg. Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb is lehet, illetve elsősorban az utóbbi tájakon talajmenti fagy sem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 16 és 20 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában: Kontinensünk időjárása viszonylag nyugodtan alakul, ugyanakkor a középső és délkeleti részeken gyenge ciklonális mező helyezkedik el, ennek következményeként e területekről záporokat, zivatarokat is jelentenek. Az Ibériai-félszigeten továbbra is meleg, nyárias az idő, sokfelé 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Eközben Észak-Európa felett anticiklon terül el, amely a földrész nagy részének időjárását alakítja, ezért a Skandináv-félsziget déli felén és Nyugat-Európa döntő részén szinte felhő sincs az égen.

A Kárpát-medence időjárását az anticiklon alakítja, melynek déli, délkeleti peremén északias áramlással nedvesebb léghullámok érkeznek, de csak helyenként alakulhat ki a térségben zápor, zivatar.

MTI

Videón a Vinicius Junior hatalmas gólja a Real Madrid meccséről

Rendesen elsült V. Junior lába a Villarreal elleni spanyol bajnokin, amiből a forduló gólja is lehet, és egyúttal nagyon fontos is volt.