Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,59 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
451,81 Ft
Bitcoin
68,683 $

Benedek Miklós: ebből a betegségből nem lehet kigyógyulni, csak szinten tartani

Nemrégiben engedték haza a kórházból a színészt, aki a nehézségek ellenére is igyekszik bizakodó maradni.

...svg content...Fotó: Benedek Miklós Bogulawski szerepében Spiró György Az imposztor című színdarabjának fotóspróbáján a József Attila Színházban 2022. április 7-én. MTI/Máthé Zoltán
Orvostudomány

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban több alkalommal is kórházba került Benedek Miklós, később pedig kiderült, hogy egy elég gyakori tüdőbetegséggel, COPD-vel küzd, amely miatt a szívével is problémák vannak, nemrégiben azonban hazaengedték.

A Blikknek arról nyilatkozott, hogy szerencsére egyre jobban érzi magát, s igyekszik tevékenyen tölteni a napjait, ami nem könnyű, hiszen elég fáradékony és az ereje sem tért még vissza teljesen, de az is tény, hogy az utóbbi néhány hónap sokkal nehezebb volt. Soron kívül A TEK még nem fizetett az esztergomi robbantás áldozatát gyászoló családnak

„Nekem nem kezdődött jól ez az év. Decembertől február végéig nagyjából ki és be jártam a kórházba, összesen háromszor kellett befeküdnöm. Utoljára sikerült olyan gyógyszereket kapnom, amelyek segítenek”

– mondta.

A Kossuth-díjas színművész elismerte, hogy ezt sajnálatos módon a cigarettázásnak köszönheti, amit évtizedeken át folytatott. Hozzátette, 8 éve megszabadult ettől a káros szokástól, de ez a betegségéről már nem mondható el.

„A COPD a tüdő és a szív együttes betegsége. Ebből a betegségből meggyógyulni nem lehet, csak életmóddal és gyógyszerekkel szinten tartani. Emiatt félek is attól, nehogy visszaessek”

– fogalmazott. Majd arra utalt, ettől függetlenül bízik abban, hogy ősszel visszaveheti korábbi szerepeit, és ismét a színpadon láthatja a közönség.

A Magyar Ügyvédi Kamara megdöbbent Dobrev Klára Sulyok Tamás elleni vádain

A Magyar Ügyvédi Kamara is megszólalt az ügyben, amit Dobrev Klára, a DK vezetője robbantott ki Sulyok Tamás köztársasági elnökkel szemben.