Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Több mint 400 millió euró értékű kokaint találtak Szicília partjainál

Az olasz haditengerészet egyik megfigyelő repülőgépe észlelte a tégla formájú csomagokat, amelyeknek feltehetőleg a ’Ndranghetához van köze.

...svg content...Fotó: Az olasz pénzügyőrség által közreadott képen vízhatlan csomagolásba rejtett kokainszállítmány lebeg a tengeren Szicília keleti partjainál 2023. április 17-én. A kábítószert tartalmazó, mintegy hetven, nagyobb méretű csomagot háló fogta össze. A hatósági becslés szerint a piacon mintegy 400 millió eurót érő drogszállítmányt a pénzügyőrség légi járőregységei azonosították a hálókra rögzített fényjelzőket észlelve a tengeren. MTI/AP/Olasz pénzügyőrség
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az olasz rendőrség közlése szerint több mint 400 millió euró értékű kokaint találtak Szicília partjainál, a kábítószert tartalmazó csomagokat pedig valószínűleg egy teherhajó hagyhatta hátra, hogy a kereskedők onnan szállítsák majd a szárazföldre.

Majd hozzátették, miszerint a haditengerészet egyik megfigyelő repülőgépe észlelte a tégla formájú csomagokat, emellett arra gyanakszanak, hogy egy olyan teherhajó hagyhatta őket a tengeren, amely gyakran jár a környéken. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Az egyik legnagyobb drogfogásra akkor került sor Olaszországban, amikor a rendőrség Szicília keleti partjainál 70 csomagra bukkant, amelyek össze voltak kötve, és mintegy két tonna kokaint tartalmaztak.

Az RTÉ hírügynökség szerint az olasz hatóságoknak régóta meggyűlik a baja az ország egyik legerősebb maffiaszervezetével, a ’Ndranghetával, amely hatalmas jövedelmekre tesz szert az illegális ügyletei által.

A Reuters egy korábbi beszámolója alapján a ’Ndrangheta székhelye a Messinai-szoroson túl fekvő Calabria régiójában található, amely egyes becslések szerint az Európába irányuló drogkereskedelem jelentős részét, mintegy 80 százalékát ellenőrzi, évente 27 milliárd eurót keresve ezzel.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .