Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,59 Ft
Euró
391,22 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
62,805 $

A régóta fennálló hírnév és a sok turista miatt korlátozás mellett döntött Dél-Tirol

Innentől szálláshelyet csak akkor nyithatnak a helyi vállalkozók, ha egy másik bezárt, de más szabályok is vannak.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A CNN szerint az Olaszország északi részén lévő Dél-Tirol úgy döntött, a túl sok turista ellen korlátozásokat vezet be, amit Arnold Schuler, a tartomány turizmusáért felelős tisztviselője egy szükséges lépésnek nevezett, mondván, a régió „elérte a határát”.

Az adatok szerint 2022-ben 34 millió vendégéjszakát töltöttek el a régióban, ami a tisztviselő szerint odáig vezetett, hogy gondjaik voltak a közlekedéssel és sokan nehezen találtak lakást, az intézkedés célja pedig az, hogy garantálják az életminőséget a helyiek és a turisták számára. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

„A turisták azért jönnek ide, hogy túrázzanak, és gyönyörű helyeket lássanak, nem pedig azért, hogy dugóban találják magukat”

– fogalmazott.

Ezekre való tekintettel Dél-Tirol a 2019-es vendégszámban korlátozta a látogatók számát, illetve megtiltotta új szálláshelyek megnyitását, s új hotelt, vagy bérbeadható lakást csak akkor lehet kínálni, ha egy másik bezárt – írta az Index.

A Telex szerint innentől minden egyes településnek meg kell határoznia a szálláshelyek számát, de más szabályok is vannak: pl. van egy olyan fennsík, amelyet nappal teljesen elzárnak az autós forgalomtól. Így aki meg szeretné nézni, annak tömegközlekedést kell igénybe vennie, bár a helyiek és a területen szállást foglalók mentesülnek ez alól.